Despropòsit de la conselleria amb les EOI i les llistes d’espera d’anglès

L’STEI denuncia el despropòsit de la conselleria amb les escoles oficials d’idiomes i les llistes d’espera d’anglès

Com ja va denunciar l’STEI, la Conselleria d’Educació ha donat consignes a les Escoles Oficials d’Idiomes de les nostres illes perquè admetin tots els aspirants que han realitzat la inscripció per fer llengua anglesa.

Això suposa que en el cas de l’EOI de Palma, s’hagin d’admetre 6000 aspirants que se sumaran als a prop de 8000 alumnes entre oficials i lliures que hi ha actualment i que hauran de fer les seves classes a l’IES Emili Darder de Palma, en unes condicions molt diferents a les dels alumnes ubicats a la seu de l’EOI de Palma.

L’alumnat de l’EOI de Palma pràcticament duplicarà el seu nombre i suposarà la necessitat d’augmentar la plantilla del departament d’anglès de l’EOI en 35 professors més.

Des de l’STEI denuncia que la Conselleria d’Educació demostra que hi ha diners pel que l’interessa ja que no es va  cansar de defensar la necessitat de augmentar ràtios i d’augmentar l’horari lectiu del professorat de secundària, cosa que va suposar reduir les plantilles dels centres en un  10%, deixant fora de les aules a més de 500 professors interins per tal de reduir la despesa en ensenyament.

Ara, en canvi, es demostra que sí hi ha diners per a les llistes d’espera d’anglès; però només de les llistes d’anglès perquè no es parla en cap moment de la resta d’idiomes.

Tot això ens fa pensar en els intents desesperats de la Conselleria d’Educació per implantar l’anglès a les aules

Des de l’STEI, després d’haver analitzat tot això, volem posar de manifest les següents conclusions:

  • Que la Conselleria ha mentit quan ha dit que ha fet possible que es formassin més de 3.800 professors en anglès.
  • Que molta gent del sector docent s’ha vist obligat a formar-se pel seu compte a través de l’oferta privada, amb el cost econòmic que això suposa.
  • Que amb aquestes dades a la mà, es referma la nostra insistència en reclamar l’ajornament de la implantació del TIL, ja que no es disposa del professorat suficient amb les garanties necessàries per a poder impartir una àrea en anglès.
  • Que era ben hora que la Conselleria posàs en marxa tot el pla de formació al qual s’havia compromès, que aquesta oferta es faci extensiva a tot el professorat, i que es cursi en horari laboral.
  • Que amb la proposta del secretari autonòmic es crearà un greuge entre els alumnes que podran fer la seva formació a les escoles oficials d’idiomes, amb la infraestructura i eines necessàries, i els que seran “confinats” a les aules improvisades dels instituts d’ensenyament secundari, amb un equipament precari i improvisat.
  • Que és una autèntica vergonya la manera que té la Conselleria d’implantar el decret de tractament de llengües, en què primer ha aparegut la norma al BOIB i ara s’ha d’improvisar en tot allò necessari per a la seva posada en marxa.
  • Que aquest decret i tot el que l’envolta respon únicament a la deriva lingüicida que el Govern de Bauzá du endavant, i que des de l’STEI ens hi oposarem amb tota la nostra fermesa.