Mobilitat i sostenibilitat

Pot una maleta fet-te REFLEXIONAR?

Cada estiu, a les Illes Balears sofrim escassetat d’aigua. A altres llocs del món plou molt, però aquí no.

El Govern Balear i Aena promouen aquest experiment per explicar aquesta qüestió al nostre turisme.

5 de juny, Dia Mundial del Medi ambient #diaMA

dia mundial medi ambientAquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. Es va escollir aquesta data perquè aquest dia s’havia iniciat la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, celebrada a Estocolm el 1972, a partir de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA). 

Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) es produeix el 5 de juny de cada any, és principal vehicle de les Nacions Unides per fomentar la sensibilització i l'acció a nivell mundial per a la protecció del nostre medi ambient. Realitzat per primera vegada el 1974, ha estat una campanya insígnia per a la sensibilització sobre les noves qüestions ambientals de la contaminació de la mar i l'escalfament global, amb el consum sostenible i delictes contra la natura. MIE ha crescut fins a esdevenir una plataforma global per a la difusió pública, amb la participació de més de 143 països cada any. Cada any, es casa té un tema nou que les grans corporacions, ONG, comunitats, governs i celebritats de tot el món adopten per promoure causes ambientals.

La lluita contra la contaminació de l'aire serà protagonista del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient 2019, i la Xina serà l'amfitrió global de la celebració.

El Dia Mundial del Medi Ambient 2019 instarà els governs, la indústria, les comunitats i els individus a tot el món a unir-se per explorar les solucions a aquest problema global a través de les energies renovables i les tecnologies sostenibles.

  • 92% dels habitants del món no respira aire net.
  • La contaminació de l'aire li costa a l'economia global US $ 5 bilions cada any a causa de les despeses en assistència social.
  • S'estima que la contaminació per ozó a nivell de terra reduirà el rendiment dels cultius bàsics 26% el 2030.

5 de juny. Dia Mundial del Medi Ambient

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi ambient, una data que ha de ser una mica més que una commemoració al calendari. Els problemes ecològics produïts per un mode de vida en el qual es prioritza el consum i el malgast, estan esgotant els recursos naturals i portant al nostre planeta cap a una situació absolutament insostenible.

dia mundial del medi ambient

Clica sobre llegiu-ne més per llegir el document complet.

Llegeix més...