Secretaria de la dona

Novetats Real Decret 6/2019 conciliació familiar i laboral

Com queden ara els permisos de maternitat i paternitat en casos de naixement, adopció i acollida?

A partir de l’1 d’abril de 2019 han entrat en vigor unes noves modificacions dels permisos de maternitat i paternitat.

-       Maternitat: A gaudir per la mare biològica o un dels progenitors en cas de no ser biològics.

  • 16 setmanes a gaudir des del moment del naixement/ adopció/acollida. Es pot anticipar en 4 setmanes abans del part. 6 setmanes obligatòriament posteriors al naixement/adopció i la resta poden ser de forma interrompuda fins que el nadó faci 1 any. És intransferible.

-       Paternitat: a gaudir per l’altre progenitor/ progenitora

  • 8 setmanes a partir del naixement/adopció/acollida. Les 2 primeres setmanes han de ser obligatòriament després del part/adopció i les 6 restants fins que el nadó compleixi 1 any, de forma continuada o interrompuda. No és transferible.

Aquest permís es preveu anar ampliant-lo progressivament de la següent manera:

           - Des de l’1 de gener de   2020 el permís serà de 12 setmanes.

              - Des de l’1 de gener de 2021 el permís serà de 16 setmanes.

Com queda el permís de lactància?

A partir de 8 de març de 2019 el permís lactància s’estén als dos progenitors si tots dos treballen, però no és transferible de l’un a l’altre.

-       Cada progenitor tindrà dret a 1 hora diària d'absència que es pot dividir en 2 fraccions o bé es podrà gaudir de forma acumulada, acordant-lo amb l’empresa.

-       Es pot demanar reducció de jornada de 1/2 hora diària des dels 9 als 12 mesos del nadó amb reducció proporcional del salari.

Com queden els permisos per cura de fills o familiars?

-       Les persones treballadores tindran dret a sol·licitar la distribució i adaptació de la jornada de treball, en l'ordenació del temps de treball i en la forma de prestació, perquè puguin fer efectiu el seu dret a la conciliació de la vida familiar i laboral (incloent la possibilitat de fer el treball a distància). En el cas que tinguin fills, el dret existirà fins que aquests compleixin 12 anys (article 48 Estatut dels Treballadors).

4 d'abril: Dia Internacional contra la explotació sexual infantil

No existeix una definició comuna del concepte Explotació Sexual Comercial de Nens, Nenes i Adolescents. En general, la definició més consensuada és la que figura en la Declaració i Programa per a l'acció del primer congrés mundial contra l'explotació sexual comercial de nens, nenes i adolescents: “L'explotació sexual comercial infantil és una violació fonamental dels drets del nen i de la nena. Comprèn l'abús sexual per adults i la remuneració en efectiu o en espècie per a la criatura o una tercera persona o persones. La nena o el nen és tractat com un objecte sexual i com a objecte comercial. L'explotació sexual comercial de menors constitueix una forma de coerció i violència, i equival a treball forçós i una forma contemporània d'esclavitud”

Llegeix més...

Presentació del llibre Otras maneras de amar de Charo Altable Vicario

cartell charo altable petitLa Secretaria de la Dona de l’STEI Intersindical us convida a la presentació del llibre de Charo Altable Vicario, Otras maneras de amar. Otro amor es posible, que tendrá lloc a CA N’OLEO (C/Almudaina, 4, Palma), dijous, 14 de març, a les 18.30.

Presentaran l’acte:

      - Leonor Taboada Spinardi (Directora de la revista MyS  i membre d’ADIBS)

      - Sandra Serra Teruel (Responsable Secretaria de la Dona STEI Intersindical)

 

Comptarem amb la presència de:

 

       - Charo Altable Vicario, que a més de ser l’autora del llibre, és llicenciada en Geografia i Història. Mestra especialista en Pedagogia Terapèutica, terapeuta en Psicosíntesis, Diafreoterapeuta. Professora Experta en Coeducació emocional i sexual.

 

Acabarem l’acte amb un aperitiu.

 

Agraïríem confirmació i número de persones assistents a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Valoració de la Vaga General Feminista 8m

Aquest 8 de març de 2019 passarà a la història. Des de l’STEI Intersindical valoram la jornada del 8M molt positivament. La vaga de 24 hores convocada per nosaltres, entre d’altres sindicats, ha estat secundada sobre tot al sector públic.

A Educació amb un 25%, s’ha de tenir en compte que el sector de l’ensenyament concertat és més difícil de moure i que ha fet davallar la mitjana, tot i que hi ha excepcions, alguns centres l’han secundada massivament, i també les cooperatives d’ensenyament (40%). A l’ensenyament públic, s’ha de destacar la feina del grup de Feminisme a l‘Escola que, un any més, ha escalfat l’ambient per al 8M, amb la Setmana feminista, realitzant diferents activitats coeducatives. Amb més d’un centenar de centres adherits.

Llegeix més...

8M Vaga General Feminista

8M VAGA GENERAL FEMINISTA

“JUNTES SOM MÉS”

Manifestacions i concentracions

Eivissa

  • Manifestació. 18h, Parc de la Pau (Eivissa)

Formentera

  • Concentració. 12h, Plaça Constitució (Sant Francesc)

Mallorca

Menorca

  • Manifestació. 18h, Plaça Constitució (Maó)

 

Vaga 8M - Serveis mínims

Resolució conjunta de les conselleres d’Hisenda i Administracions Públiques i de Salut i del conseller d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears per la qual s’aproven les mesures per garantir els serveis mínims durant la jornada de vaga del dia 8 de març de 2019 en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 


L’STEI Intersindical, a petició del moviment feminista, convoca la vaga general feminista del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Ahir vàrem registrar la convocatòria a la Conselleria de Treball i a les Patronals (CAEB i PIMECO). És una vaga que va més enllà del terreny laboral, ja que convida les dones a vindicar el seu paper en la societat deixant per un dia de ser cuidadores, consumidores i estudiants.

LSTEI convoca Vaga 8M 2019

El 8M de 2017, coincidint amb l'Aturada Internacional de Dones, vàrem convocar aturades parcials de dues hores i el 2018 ja convocàrem una vaga de 24 hores. Tot just acabada la vaga del 8 de març de l’any passat, el moviment feminista (Comissió 8M) es va posar en marxa per preparar el 8M de 2019: #CapALaVagaFeminista.

En aquest context, la Secretaria de la Dona del’STEI Intersindical, conjuntament amb l'Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical, com ja vàrem fer l'any passat, hem donat suport legal a totes aquelles dones que vulguin sumar-se a la vaga laboral. Per això, hem acordat convocar vaga de 24 hores el proper 8 de març per a totes les treballadores i els treballadors de l’Estat, tant funcionaris com laborals, de tots els sectors productius i tots els centres de treball.

Llegeix més...