Solidaritat i Cooperació

TPL_ON

Estimats amics i amigues,

de ben segur que us heu plantejat alguna vegada com podíeu participar en un projecte solidari. Per això us escrivim, per proposar-vos col·laborar en el projecte de cooperació que hem iniciat fa tres anys.

En els darrers quatre anys la cooperació s’ha vist afectada per la crisi i no hi ha hagut convocatòries d'ajudes, així que ens hem hagut d’espavilar per seguir amb l'estratègia de solidaritat internacional que sempre ens ha caracteritzat. Per això, vàrem dissenyar una plataforma de formació Moodle que és totalment solidària: els docents que imparteixen  els cursos no cobren i els docents de Guatemala i Perú que els reben no paguen.

http://formacionsolidaria.org/

Aquesta proposta ha estat molt innovadora i reconeguda en diferents àmbits i hem aconseguit que els cursos estiguin homologats per les universitats de Guatemala i de Perú.

Ara mateix estan a punt d’acabar 24 cursos amb més de 900 docents matriculats. No tots acaben per les dificultats d'accés a internet i per la nul·la experiència en formació en línia, però precisament per això és un repte molt atractiu.

És per això que necessitem tutors per als cursos que comencen el febrer de 2017, ja siguin els que ja estan elaborats (que ens han deixat anteriors col·laboradors) o per dissenyar-ne algun de nou, d’entre les temàtiques que ens sol·liciten. Estem desbordats davant l'interès que ha despertat i per això us escrivim, per veure la possibilitat de col·laborar plegats.

Segurament molts de vosaltres estareu molt ocupats, amb moltes activitats, la vida ens porta a múltiples obligacions; només volem dir-vos que no implica molta feina, sobretot si esteu habituats a les Tics.

Si voleu informar-vos ens escriviu o ens telefoneu, a baix hi ha les dades.

PD:  Una altra cosa, el proper any tornarà a sortir la convocatòria de cooperants, per si hi voleu participar.

Juan Rodríguez Recio

Cooperació Internacional. STEI Intersindical

Coordinador de projectes ONGD Ensenyants Solidaris

 

971 90 16 00

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

TPL_ON

El passat 6 de setembre, es va celebrar el tradicional sopar solidari que organitza cada any la Comissió de Festes de Jesús. Aquest any, la comissió va decidir dedicar els beneficis de l’arròs de matances a ENSENYANTS SOLIDARIS. Val a dir que tot el material, la feina i la organització d’aquesta vetllada la fan de manera altruista els membres d’aquesta comissió, i que el preu de 2€ permet que tothom pugui participar d’aquest sopar.

Llegeix més…
TPL_ON

Dimecres 7 de setembre, ha tengut lloc a la seu del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació la signatura dels convenis entre diverses entitats mallorquines i el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació per a fer el efectiu el finançament de projectes de cooperació per al desenvolupament.

Llegeix més…
TPL_ON

Ahir, 30 d'agost de 2016, es varen celebrar a Guatemala dos actes de lliurament de diplomes dels cursos que Ensenyants Solidaris, juntament amb l’STEI Intersindical, han realitzat durant el primer semestre de l’any 2016.

D’una banda, a la Universitat Sant Carlos de Guatemala (USAC), amb la presència del degà de la Facultat d'Humanitats i més de 280 persones, entre familiars i professors, es varen lliurar 93 diplomes acreditats per la USAC, corresponents a quatre cursos en els quals s'havien matriculat 122 alumnes de pedagogia. Aquests cursos es varen formalitzar amb la col·laboració de l'Institut de Pedagogia Alternativa (IPEA). A l'acte ens va representar Odilia Perén Poyón, consultora de les nostres entitats, així com també Carlos Aldana Mendoza, pedagog, activista social i amic.

Llegeix més…