Els tribunals dónen la raó a l'STEI

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears suspèn el calendari d’aplicació del TIL (annex del decret) i les instruccions del secretari autonòmic d’educació de dia 9 de maig de 2013 arran dels recursos presentats per STEI-intersindical i FETE-UGT.

Avui, 6 de setembre, hem rebut la comunicació oficial que informa d’aquestes suspensions. Aquests recursos han estat presentats per STEI i FETE-UGT però volem recordar en aquests moments la lluita intensa i mantinguda per tota la comunitat educativa contra el despropòsit del govern Bauzá. L’esforç de tots comença a donar resultats.

Aquesta decisió judicial confirma que el govern Bauzá i la conselleria d’educació, en una actuació prepotent, ha actuat de manera no ajustada a dret.

Les conseqüències d’aquesta manera de fer de la conselleria sobre el sistema educatiu són terribles. En aquests moments, el caos que ha creat el Govern Bauzá i la Conselleria d’Educació farà d’aquest començament de curs el pitjor de les darreres dècades. Des de l’STEI exigim que la Conselleria dóni la cara, demani perdó, i assumeixi les despeses econòmiques dels llibres de text que s’hauran de canviar i que contracti els interins que han quedat sense feina per culpa de l’aplicació del TIL, entre d’altres. També exigim la retirada fulminant dels expedients sancionadors als directors de Maó i la seva incorporació immediata a la direcció dels seus centres.

Demanam la retirada immediata de tot el decret TIL, de la llei de símbols, de la llei de convivència i de tota quanta normativa atempti contra el funcionament normal de l’ensenyament a les Illes Balears.

Demanam la dimissió de la Consellera d’Educació, Cultura i Universitats per haver estat desautoritzada pels tribunals i el cessament immediat del secretari autonòmic d’educació, cultura i universitats per continuar amb el despropòsit amb unes instruccions ara també suspeses.

Pel que fa a la vaga indefinida convocada, aquesta es mantén, ja que no ha estat la Conselleria d’Educació que hagi rectificat cap dels temes en conflicte. Qualsevol decisió referent a la vaga es prendrà dins les assemblees de treballadors.

Pel que fa a l’aprovació d’un decret llei per sortejar la decisió del Tribunal de Justícia de Balears, es tracta d’un acte d’autoritarisme impropi de l’estat de dret.