L'STEI denuncia l'elevat deute que pateixen els centres docents

Tal com podem llegir a la premsa d’avui, els centres docents segueixen asfixiats amb una demora a l’hora de cobrir les despeses del seu funcionament que pot arribar als sis mesos d’endarreriments, com ha denunciat l’Associació de Directors d’Educació Secundària de Menorca (ADESME). El darrer ingrés que els centres han rebut és del passat mes de juny.

Aquesta mateixa situació de gran demora en el pagament del deute també afecta els centres d’ensenyament concertat, que arrosseguen un endarreriment de quatre mesos.

Els efectes d’aquesta manca de finançament que els centres pateixen per part de la Conselleria són una pedra més en el tortuós camí d’un servei educatiu sota mínims i, en alguns casos, posen en perill l’execució de diferents programes educatius.

L’STEI lamenta, una vegada més, la manca de sensibilitat de la Conselleria de Joana Maria Camps i de Guillem Estarelllas que, a les reunions amb els comitès de vaga de la vaga indefinida, es va negar a destinar la meitat dels descomptes de la vaga a eixugar el deute del funcionament dels centres docents de les Illes Balears, mentre anuncien amb bombo i plateret que els nous Pressuposts Generals de la Comunitat autònoma per al 2014 disposen d’una sucosa partida per a la contractació de professorat per a implantar el TIL. D’autèntica vergonya!