El sistema educatiu funciona. L’informe PISA ho confirma

S'acaba de publicar l'Informe PISA 2012 que certifica que l'alumnat de l’estat és a la mitjana dels països de l'OCDE pel que fa a raonaments matemàtics, utilització de conceptes i comprensió lectora. La puntuació mitjana aconseguida per l'alumnat així ho demostra.

Encara que determinats sectors, entre els quals es troba el PP, tant d’aquí com de  Madrid, amb el ministre Wert al capdavant, s'han obstinat en els últims anys a intentar fer veure a l'opinió pública que el sistema educatiu espanyol és un desastre i que l'alumnat es demostra que és mediocre, aquest Informe indica tot el contrari, la qual cosa ens demostra que les interpretacions realitzades injuriant el sistema educatiu només tenien i tenen l'objectiu de realitzar una contrareforma educativa que té com a objectiu privatitzar el sistema educatiu, desmuntar l'escola pública, i per a això han aprovat una llei com la LOMCE.

L'Informe 2012 demostra que el sistema educatiu funciona i que segueix funcionant malgrat les brutals retallades realitzades en programes i professorat. L’alumnat rep els seus ensenyaments cada vegada en pitjors condicions, encara que el professorat fa tot el que és a la seva mà i més, perquè les conseqüències de les retallades es notin el menys possible en el dia a dia de les aules.

L’STEI considera que el desenvolupament i aplicació de la LOMCE no millorarà l'ensenyament, sinó que, al contrari, la selecció de l'alumnat, la seva segregació..., portarà un empitjorament del sistema educatiu, per això seguim oposant-nos a aquesta Llei i demanam al professorat i a la resta de la comunitat educativa que facin el possible perquè aquesta llei no s'arribi a implantar als centres.