La Junta de personal docent no universitari estudia prendre mesures legals

La permanent de la Junta de personal docent no universitari (STEI, FE-CCOO, FETE-UGT, ANPE) reunida aquesta setmana estudia prendre mesures legals contra l’ofensiva de certs grupuscles afins al PP, que actuen de forma sistemàtica i repetitiva en contra de la bona convivència de la comunitat educativa als centres docents.

El govern del PP en comptes d’escoltar els mestres i professors i els seus representants sindicals, per intentar trobar una via dialogada al conflicte educatiu que es va iniciar amb una vaga indefinida el setembre de 2013, fa orelles de cònsol i no convoca els comitès de vaga. Per altra banda atia aquests grupuscles extraparlamentaris, - que sembla que marquen l’agenda al govern -, contra els docents i els pares i mares dels centres educatius la qual cosa ens sembla una acció irresponsable per part d’un govern que ha de vetllar per la bona convivència i per la cohesió social.

Davant aquesta ofensiva planificada i duita a terme per una minoria i amb la connivència del govern del PP de les illes, la permanent de la Junta de personal docent no universitari comunica, a tots els docents i a la societat en general, que ofereix els serveis jurídics dels sindicats que formen part de la junta, per donar cobertura a les necessitats legals dels docents, ara que la conselleria posa en marxa la maquinària repressora, injusta i injustificable, per imposar una ideologia política que no té un encaix pedagògic i per reprimir i represaliar les veus que defensen l’educació de qualitat, participativa, inclusiva i en català i el servei públic d’ensenyament com a garant del dret a l’educació en igualtat d’oportunitats.

També informam que els serveis jurídics dels sindicats estudien les denúncies posades als centres per si podrien ser constitutives de delicte per falsa denuncia, fals testimoni o prevaricació, sense descartar la possibilitat d’interposar una querella. No podem restar muts davant les amenaces que també es produeixen a la xarxa i que de cada vegada pugen més de to.

La Junta fa una crida al seny i a la no crispació dins els centres educatius ja que sembla que el PP ens vol dur a la fractura social. Una irresponsabilitat de greus conseqüències socials.

Una vegada més els sindicats presents a la Junta de Personal Docent no Universitari instam el Govern de les Illes Balears a reobrir la negociació amb els comitès de vaga, amb la presència del president de govern i la consellera d’educació, cultura i universitats, per seure’s a negociar la plataforma reivindicativa.

Demanam també la constitució d’una mesa d’experts per treballar per la millora del nostre sistema educatiu, des de la confiança en els docents, per assolir una societat més culte, cohesionada i solidària.