El segon expedient a Jaume March és propi de la inquisició

La conselleria no escaliva i fa un altre expedient injust a Jaume March, aquesta vegada amb la suspensió de les funcions de director. El director general Bartomeu Isern és qui signa l’obertura de l’expedient.

Aquest nou expedient s’ha obert perquè March ha obert un expedient a una alumna que havia fet un enregistrament d’amagat en horari lectiu al cap d’estudis. No a ell mateix.

Aquest matí, el director de Marratxí rep una telefonada de Bartomeu Isern exigint el tancament de l’expedient a l’alumna. Hores després de la telefonada, el director ha rebut la comunicació de l’obertura del seu l’expedient.

Aquest nou expedient deixa ben clar que la Conselleria cerca mantenir i incrementar la crispació amb tots aquests atacs a la comunitat educativa. Aquest expedient, com tots els que s’han obert fins ara, no té cap justificació. Cal recordar que els directors de Maó han estat suspesos cautelarment durant mesos i, finalment, la sanció proposada, tot i que és injusta, és de quinze dies. Aquesta sanció encara no és definitiva i els directors hi presentaran al·legacions i encara pot ser més reduïda o nul·la.

Tot això deixa el col·lectiu docent en la més absoluta indefensió. L’STEI denuncia públicament que tot això es tracta d’una persecució inquisitorial al qual es veu sotmès tot el personal docent de les Illes Balears. El govern Bauzá ataca els professionals de l’ensenyament a partir de denúncies sense fonament de gent amb relacions amb grupuscles ultres.

A part d’això, encara estam esperant la condemna per part de la consellera d’educació dels atacs, insults i amenaces que s’han fet a través de les xarxes socials contra els docents. La conselleria ha callat com un mort quan s’han amenaçat professors d’atropellaments i de calar-los foc enmig de la plaça.

L’STEI veu indicis d’assetjament laboral i abús de poder en el comportament reiterat dels responsables de la Conselleria i ja ho ha posat en mans dels serveis jurídics.

L’STEI fa costat a Jaume March i a la comunitat educativa de l’IES Marratxí.