L’STEI denuncia les mentides del president Bauzá a una emissora de ràdio

Després d’haver sentit aquest matí les declaracions del president Bauzá a la ràdio, en un mitjà d’àmbit estatal, des de l’STEI volem manifestar el següent:

  • El senyor Bauzá fa un ús particular i en benefici propi del dret que les persones tenen a les manifestacions, fa una valoració subjectiva del gaudi d’aquest dret i menysprea els assistents segons si ell està d’acord o en desacord amb els seus motius.
  • Quan s’ha referit a les mobilitzacions en contra del TIL, el senyor Bauzá ha carregat únicament contra el professorat de l’ensenyament públic, al qual ha acusat novament de fer política a les aules i de ser els valedors de la imposició de la immersió lingüística, segons el president causa del fracàs escolar a les Illes Balears.
  • El President Bauzá atia el foc de l’enfrontament entre la xarxa pública, la concertada i la privada, quan diu que el conflicte contra el TIL només es pateix a la xarxa pública i ven la imatge dels altres ensenyaments com un lloc d’estabilitat i de qualitat de l’educació. Deu desconèixer que en el sector d’ensenyament concertat, amb una convocatòria de vaga per part de la meitat de la representació sindical, va tenir un seguiment del 30%.
  • El senyor Bauzá també ha mentit en referir-se a les negociacions que la Conselleria va mantenir amb els comitès de vaga, quan ha dit que l’únic punt que preocupava els membres d’aquest comité era la derogació de la Llei de símbols, “per poder seguir fent política a les aules” i poder mantenir els llaços als centres escolars.    
  • Quan s’ha referit a la llei de l’avortament del ministre Gallardón, el senyor Bauzá s’ha referit a la necessitat d’elaborar-la des del consens. Un consens al qual s’ha negat en tot moment en tot allò referent a la implantació del TIL, mancada del més mínim acord amb cap sector de la comunitat educativa.