EL PP aprova els currículums LOMCE d’ESO i batxillerat una setmana abans de les eleccions

El divendres, 15 de maig, el Consell de Govern va aprovar els currículums LOMCE. L’endemà, dissabte, sortiren publicats al BOIB. Es tracta, sens dubte, d’un altre atac frontal a la comunitat educativa.

Aquesta actuació és totalment il·legítima, perquè ha ignorat l’informe del Consell Escolar de les Illes Balears que demana l’ajornament de l’aplicació d’aquests currículums.

A més, aquests currículums no han passat per la Mesa Sectorial d’Educació, quan és prescriptiu que hi passin tota vegada que afecten les condicions laborals del professorat, per la qual cosa l’STEI estudiarà les accions jurídiques que se’n puguin derivar i la seva possible impugnació.

Bauzá acaba la legislatura, per tant, amb una altre acte despòtic contra el sistema educatiu de les Illes. El “mando y ordeno” cec i sord de Bauzá posa la cirereta a quatre anys d’imposicions.

Això es completa també amb les proves d’avaluació a tercer de primària, que han comptat amb una gran oposició per part de les famílies. És així que, a base de conflicte i sense diàleg, s’avança en l’aplicació de la LOMCE.

La LOMCE és una llei antipedagògica i mercantilista de l’educació que no disposa del mínim consens necessari per a poder ser una llei de futur. La LOMCE és una llei morta que ens imposen sense cap tipus de voluntat d’acord. Tanta irresponsabilitat només s’entén des del punt de vista de la recerca de la confrontació: el Partit Popular vol convertir l’educació en un terreny minat per a quan abandoni el Govern. Vol atiar el conflicte perquè els futurs governants trobin una situació insostenible, sense cap tipus de marge de maniobra per a revertir les seves malifetes.

Tot i això, malgrat els intents de destrucció del sistema educatiu, els lligams entre tota la comunitat educativa són molt forts i seguirem plantant cara als despropòsits. No cal dir que, en un futur no gaire llunyà, ens trobaran a tots disposats a treballar per a la reconstrucció després d’aquests quatre anys de desmantellament del sistema educatiu de les Illes Balears.