Disponibilitat a la llista d'interinitats

Canvi de disponibilitat per al curs 2023-24

  • El tràmi de canvi de disponibilitat es toca activar dia 21 d'agost.
  • Com que no hi ha hagut adjudicacions d'interins l'estiu, tothom està disponible.
  • Si et vols situar com a no disponible has de fer el tràmit de canvi de disponibilitat.
  • El tràmit de canvi de disponibilitat s'atura si hi ha un altre tràmit actiu, per tant, els canvis s'han de fer abans o després.

 

Canvi de disponibilitat

Tota la informació sobre interinitats

Aquest tràmit és una manera d'inidicar si vols fer feina o no, però sense conseqüències a la llista. Pots fer saber a la Conselleria que durant un temps no vols optar a cap plaça sense perdre el teu lloc a la llista d'interinitats.

Podràs estar a la llista d'interins com a disponible o com a no disponible.

Amb la situació de no disponible no cal ja fer renúncies justificades: la Conselleria no podrà oferir-te cap plaça i ja no hauras d'estar pendent de tenir un motiu de renúncia jusitificada per no perdre el nostre lloc. Els únics motius de renúncia justificada que sobreviuen són els relacionats amb la maternitat o amb les baixes. Qualsevol altra situació que es pugui contemplar (estudis, feina a la concertada, cooperació a l'estranger...) t'obliga a posar-te en situació de no disponible, si no vols ser exclòs de la llista d'interins diurant dos cursos després de no acceptar una plaça o no respondre en 24h els correus que t'enviï la Conselleria per oferir-te una plaça.

En alguns casos, pot resultar molt pràctic, però en d'altres, no. Aquest situació es de o tot o res: no distingeix entre places que durin un mes o places per quasi tot el curs, entre mitges jornades o senceres. Per exemple, no és gens bo per aquelles persones que voldrien fer una mitja jornada però no una sencera, o en el cas de les persones que vulguin renunciar a una altra feina que tenen si els ofereixen una plaça d'un mínim de temps, però, en canvi, de cap manera ho farien si els oferiexen només un mes de feina a la Conselleria.

Per això, com que hi ha situacions molt delicades, aquí tens els dubtes freqüents que hem pensat que t'ajudarien a resoldre gran part dels dubtes que se't puguin plantejar.

Com sempre, a mesura que vagin sorgint consultes, ho anirem completant.

Si tot i així et queden dubtes, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres a través de:

  • Connecta STEI (per a persones afiliades). Servei de whatssap, al núm 650933510.
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • 971901600

Esperam que et sigui d'ajuda.


Dubtes freqüents

Què vol dir que estic disponible?

Vol dir que pots participar del tràmit d'adjudicació de substitucions (que s'inicia el primer cap de setmana de setembre, cada cap de setmana, de divendres a dilluns) i que ens poden telefonar o enviar un correu electrònic per oferir-nos alguna substitució o vacant sobrevinguda.

I no disponible?

Vol dir que no volem participar de cap tràmit d'adjudicació de substitucions, ni ens poden telefonar ni enviar-nos un correu per oferir-nos cap plaça.

Com puc canviar la meva disponibilitat?

Per fer-ho has de particiar del tràmit de canvi de disponibilitat.

Quan em puc posar com a no disponible?

Ho pots fer en qualsevol moment i és automàtic (llegeix més avall per ampliar la informació).

Quan em puc posar com a disponible?

Ho pots fer com a tard 10 dies hàbils abans d'acabar el trimestre escolar (llegeix més avall per ampliar la informació)

Tenc usuari i contrasenya. Necessit res més per fer el tràmit?

No fa falta. Si tens usuari i contrasenya usuari i contrasenya no necessitaràs res més.

No tenc usuari i contrasenya. Com faig el tràmit?

El tràmit no es pot fer anònimament. Mira quines altres maneres tens per fer-lo.

M'han adjudicat una plaça. He de fer aquest tràmit?

No. Si ja tens adjudicada una plaça no has de fer aquest tràmit. De fet, si ho intentes, et dirà que no el pots fer.

He fet el tràmit d'adjudicació de places del juliol, no m'han adjudicat cap plaça i vull optar a substitucions. Què he de fer?

Si has fet el tràmit i no has obtingut plaça, estàs en situació de disponible. Per tant, no fa falta fagis res més que esperar al primer tràmit d'adjudicació de substitucions. Només has de fer el tràmit de canvi de disponibilitat si vols posar-te en situació de no disponible.

He fet el tràmit d'adjudicació de places del juliol, no m'han adjudicat cap plaça i no vull optar a substitucions. Què he de fer?

Si has fet el tràmit i no has obtingut plaça, estàs en situació de disponible. Si no vols fer feina, has de fer el tràmit de canvi de dispoinibilitat i situar-te com a no disponible.

No he fet el tràmit d'adjudicació de places del juliol i vull optar a substitucions. Què he de fer?

Si no has fet el tràmit del juliol, estàs en situació de no disponible. Si vols optar a substitucions, has de fer el tràmit de canvi de disponibilitat i situar-te com a disponible, però el canvi només tendrà efectes a partir del segon trimestre (veure més avall).

No he fet el tràmit d'adjudicació de places del juliol i no vull optar a substitucions. Què he de fer?

Si no has fet el tràmit del juliol, estàs en situació de no disponible. Si no vols optar a substitucions, no fa falta facis res més.

Puc posar-me com a no disponible en qualsevol moment? Té efectes immediats?

Efectivament. En qualsevol moment pots indicar que vols estar no disponible i, immediatament, ja no podràs participar de cap tràmit ni la Conselleria no podrà oferir-te cap plaça per cap mitjà. Almenys fins indiquis el contrari.

Puc posar-me com a no disponible quan m'hagin telefonat o enviat un correu per oferir-me una plaça?

No. Si vols passat a estar com a no disponibles, has de fer el tràmit abans que la Conselleria no t'ofereixi res per telèfon o per correu electrònic. En el moment que es posin en contacte amb tu per qualsevol d'aquests mitjans, ja no et podràs situar com a no disponible: si no acceptes la plaça, es considerarà renúncia injustificada i seràs exclòs/a per dos cursos escolars.

Passarà el mateix si participes del tràmit del cap de setmana i se t'adjudica una plaça qualsevol: no hi podràs renunciar i, si no l'acceptes, seràs exclòs/a per dos cursos escolars. Només en el cas d'estar en situació de maternitat o tenir una baixa podràs fer una renúncia justificada.

Puc posar-me com a disponible en qualsevol moment? Té efectes immediats?

Sí que et pots posar com a disponible en qualsevol moment, però la teva situació no canviarà fins el trimestre següent. La data límit per indicar que vols estar com a disponible, per a què es tengui en compte pel trimestre següent, és de fins a deu dies hàbils abans del final de cada trimestre escolar. Si et passas d'aquest límit, ja no es tendrà en compte fins un trimestre més tard.

M'acab de posar com a no disponible. Puc rectificar?

No. Com ja t'hem dit, el canvi a no disponible és immediat. Podràs indicar que vols estar disponible, però no es tendrà en compte fins el trimestre següent. Per tant, ves ben alerta a l'hora de fer aquest canvi.

Quan acaba la situació de "no disponibilitat"?

Acaba a final de curs. A partir de l'estiu tothom passa a estar disponible per al curs següent i es reincia tot.

M'acab de posar com a disponible. Puc posar-me una altra vegada com a no disponible?

Sí. En aquest cas , tot d'una tornaràs a estar no disponible.

Si estic disponible podré renunciar a les places que m'ofereixin o que m'adjudiquin telemàticament? Quines conseqüències té?

Com ja t'hem dit, només si estàs en situació de maternitat o de baixa. Si no és el cas i no acceptes la plaça o no et poses en contacte amb la Conselleria després quie et telefonin o t'enviïn un correu electrònic, seràs exclòs/a per dos cursos escolars.

Tenc feina a la concertada i sempre ha fet renúnica justificada. Podré tornar-ho a fer?

No. Com ja t'hem dit, si no vols fer feina perquè tens lloc a una escola concertada, t'has de situar com a no disponible si no vols que t'excloguin per dos cursos escolars.

I si estic estudiant? O vull formar part d'un projev¡cte de cooperació?

Tampoc. T'has de situar com a no disponible si no vols que t'excloguin per dos cursos escolars.

Si m'exclouen per dos anys, quan em torni a incorporar a les llistes, hi entraré amb puntuació 0? O recuperaré la meva situació d'abans de ser exclòs/a?

D'acord amb la normativa actual, quan tornis a la llista recuperaràs la puntuació que tenies en el moment de ser exclòs/a.

Si m'oblid de fer el tràmit telemàtic dels caps de setmana, passaré a estar com a no disponible?

No. El tràmit d'adjudicació de substitucions del cap de setmana és del tot voluntari i no té cap efecte damunt la teva disponibilitat a la llista.