registre

Avui 5 de desembre, les delegades de personal i el delegat de prevenció de riscos laborals de l’STEI Intersindical al Comitè d’Empresa del Personal Laboral de la CAIB, acompanyats del secretari d’Administració Autonòmica de l’STEI Intersindical, han presentat davant la Inspecció de Treball a les Illes Balears un escrit per denunciar que el Govern Armengol està substituint les netejadores laborals (empleades públiques) CAIB que es jubilen per personal de l’empresa privada. Avui també el Comitè d’Empresa del Personal Laboral ha denunciat públicament aquesta situació.

 

Cal recordar que l’article 57.2 del Conveni col·lectiu vigent per a aquest personal prohibeix substituir llocs de feina públics per contractacions externes.

 

Amb aquesta actuació de la Conselleria d’Educació, les condicions de feina de les netejadores que entren són molt més dolentes que les de les que es jubilen.

 

L’STEI Intersindical denuncia que el Govern Armengol, amb aquesta privatització contrària al conveni col·lectiu, precaritza un sector laboral en què fan feina majoritàriament dones; i llança així un missatge que es contradiu amb les escenificacions constants de suport a les netejadores que fan feina en altres àmbits.

 

L’STEI Intersindical nega la major, i vol qüestionar també les quanties considerables amb què s’estan adjudicant els contractes de licitació per externalitzar aquest servei. El sindicat anuncia que privatitzar les netejadores dels instituts és la primera passa per continuar privatitzar serveis públics lligats a l’educació.