L'STEI decideix en assemblea convocar vaga indefinida a l'ensenyament

 Les assemblees de l'STEI, convocades a Mallorca, Eivissa i Menorca, acordaren per àmplia majoria la convocatòria de vaga indefinida a l'ensenyament públic de les Illes Balears a partir del proper 13 de setembre.

Així mateix, també es va decidir convocar mobilitzacions a les tres illes aquest dia 13 de setembre.

La vaga es promou per mostrar el rebuig total als efectes negatius sobre el conjunt de treballadores i treballadors de l'ensenyament públic i sobre el sistema educatiu en general que tenen les mesures adoptades pel Govern de les Illes Balears i pel Govern Espanyol, i per exigir una veritable negociació de, entre d'altres, els temes següents:

  1. Retribucions, baixes per contingències comuns, maternitat, personal, plantilles, ràtios, jornada escolar, interinitats, reducció dels pressuposts dels centres educatius, beques de menjador, reutilització de llibres, jubilació, llei educativa (LOMCE).

  2. El Decret de tractament integrat de les llengües als centres docents el que suposa un atac frontal a la presència del català com a llengua majoritària en l’ensenyament, el trencament del consens en matèria lingüística, la manca d’un pla específic de formació i capacitació del professorat en llengua anglesa.

  3. L’avantprojecte de la Llei de símbols, que suposa un atemptat contra la llibertat d’expressió.

  4. El projecte de Llei de la convivència escolar i de l’autoritat del professorat.

  5. Expedients disciplinaris dels directors i directora dels IES de Maó a Menorca.