USTEC–STES i STEPV donen suport a la vaga indefinida del professorat de les Illes Balears

La vaga, promoguda en el marc d'un procés assembleari i participatiu del professorat, es convoca per rebutjar les polítiques educatives i lingüístiques del Govern de les Illes Balears i del Govern Espanyol. Aquestes polítiques suposen un atac, sense precedents, a les condicions laborals del professorat, a la qualitat de l'ensenyament, als drets de l'alumnat i de les famílies i a la normalització i recuperació de la nostra llengua.

El govern de Bauzà ha aprovat, de manera uniliteral, nombroses mesures, que han afectats molts dels drets i les condicions laborals dels docents: salaris, baixes, plantilles, ràrios, jornada, acomiadaments, jubilacions... També de l'alumnat, en retallar beques o altres prestacions per a les famílies.

A tot açò, cal afegir l'aprovació del decret de tractament integral de llengües que suposa una atac al català com llengua vehicular i pròpia del sistema educatiu. Un decret suspés cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears però que el govern de Bauzà s'entesta en portar endavant en voler aprovar un decret-llei per la via d'urgència.

La política del Govern Balears cal enmarcar-la en l'aplicació de les polítiques neoliberals que, amb l'excusa de la crisi, pretenen destruir el dret de totes les persones a l'educació, privatitzar i mercantilitzar l'educació i posar en marxa un genocidi lingüístic a tots els territoris de parla catalana. Una política antisocial que també patim al País Valencià,  Catalunya, l'estat espanyol i al conjunt d'Europa, com ara a Grècia on el govern  ha retallat les partides destinades a educació i ha acomiadat milers de professores i professors, entre els quals es troba el secretari general del sindicat OLME.

Per això, des de la USTEC-STES i STEPV valorem positivament la mobilització aprovada per les companyes i companys de l'STEI-i i de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears. Una mobilització que fem nostra, que compartim i a la qual li donem tot el nostre suport.

USTEC-STES i STEPV fem una crida a totes les entitats, sindicats, plataformes i a tota la societat a posar en marxa una campanya de suport i solidaritat activa a la Vaga Indefinida del professorat de les Illes Balears per aconseguir que aquesta siga un èxit.

Barcelona, València, 7 de setembre de 2013