Resum de la mesa sectorial d'educació de dia 18 de juny

La conselleria ens va convocar per tractar una sèrie de punts per a la negociació. En primer lloc les bases per a un possible pacte d’estabilitat per al professorat interí. Dos micropactes de dos anys cada un, amb la mateixa quantitat de persones de pacte.

 

Abans de res però, L’STEI ha exigit la resolució dels expedients oberts als directors i la rectificació en el tema d’interins amb una llicenciatura d’humanitats i el B2 d’idiomes. L’STEI retiraria el recurs si hi hagués solució satisfactòria.

Pel que fa al pacte d’estabilitat, l’STEI ha demanat un augment de places de pacte de 1.250 a 1.500. També ha demanat que les persones interines puguin decidir elles mateixes si volen pacte o no, d’acord amb el barem de mèrits. S’ha exigit que les places de pacte no estiguin  condicionades per la implantació imposada del TIL.

Hem reclamat que la Conselleria rectifiqui i validi l’experiència docent també per a les especialitats no lingüístiques. L’STEI ja va registrar el divendres passat el recurs de reposició amb aquesta reclamació.

La conselleria ens enviarà un document per escrit dilluns dia 23 de juny. L’STEI convocarà una assemblea per als docents afectats i realitzarà una consulta per fer conèixer i debatre el contingut del document. Dimecres hi haurà una nova mesa sectorial.

També s’ha tractat un punt de condicions sociolaborals del professorat. L’STEI ha exigit que si es tracten punts de la plataforma reivindicativa de la vaga indefinida i es convoquin els comitès de vaga.

Respecte a la proposta inicial de la conselleria d’educació, que proposava tractar les plantilles i ràtios, les substitucions i baixes, el fons social, els complements específics i singulars, les maternitats, les llicències per estudis, el pressuposts per al manteniment de centres, les ajudes de menjador i llibres de text..., l’STEI ha demanat que s’inclogui la possibilitat de regular permisos per als docents que ampliïn estudis i que tenguin una fase de pràctiques, així com regular compensacions d’hores lectives per al professorat que pateix algunes malalties cròniques que, tot i no donar lloc a una incapacitació, requereixen una adaptació de les seves condicions laborals.

També s’ha demanat d’incloure temes tan importants com:

•             Recuperació total o parcial de la paga extra del 2012.

•             Reconeixement efectiu de tots els sexennis per al col•lectiu d’interins.

Totes les mesures que impliquin recursos econòmics han de tenir la garantia pressupostària del Govern.

La Conselleria d’Educació obrirà meses tècniques per anar tractant els diferents punts reclamats, que pot desembocar o no amb un acord a futures meses sectorials.

També s’ha recordat i reiterat tots els punts per a la negociació que va registrar amb un escrit de dia 29 d’abril que ara us reproduïm a continuació (en vermell els que s’han demanat que s’afegeixin):

“Benvolguda senyora consellera d’Educació, Cultura i Universitats,

Des de l’STEI reiteram la nostra voluntat d’arribar a acords en matèries sociolaborals, i per tant sol•licitam, un cop més, l’obertura formal d’un procés de negociació que pugui abordar matèries com:

1.            RECUPERACIÓ DE PLANTILLES I RÀTIOS

Recuperació progressiva de les plantilles i ràtios del curs 2010-2011. Recuperar criteris de consolidació de plantilles.

2.            SUBSTITUCIONS

Immediatament al moment de produir-se la baixa.

3.            RECUPERACIÓ DE COMPLEMENTS ESPECÍFICS I SINGULARS

Caps de departament, tutoria, sexennis...

4.            RECUPERACIÓ DE FONS SOCIAL

Ajudes per a estudis, bestretes ordinàries i extraordinàries...

5.            REVISIÓ DE LA RECUPERACIÓ DE RETRIBUCIONS ÍNTEGRES EN CAS D’IT

6.            RECUPERACIÓ DE PRESSUPOSTOS DE MANTENIMENT DE CENTRES, AJUTS DE MENJADOR, TRANSPORT I LLIBRES DE TEXT

7.            PLA DE REDUCCIÓ DE L’ABANDONAMENT I MILLORA DE L’ÈXIT ESCOLAR

8.            PLANS ESPECÍFICS DE FORMACIÓ

9.            RECUPERACIÓ DE LLICÈNCIES PER A ESTUDI

10.          INTERINITATS

Bases reguladores de la nova convocatòria amb una millora de les condicions laborals. Cobrament de l’estiu. Reconeixement efectiu de tots els sexennis.

Pel que respecta al professorat interí, volem l’assoliment negociat d’un pacte d’estabilitat d’aquest col•lectiu. Demanam, també, l’inici de la negociació específica per a l’equiparació econòmica del professorat interí amb el professorat funcionari de carrera, recollint així les seves declaracions on manifestava disponibilitat a encetar aquesta negociació. La nostra finalitat és estendre, a tot el col•lectiu de professorat interí que reuneixi els requisits, els drets que sentències ja fermes reconeixen (d’acord amb la directiva europea corresponent) i que administracions autonòmiques com la d’Extremadura, Múrcia i Astúries, entre d’altres, ja han reconegut normativament.

Gabriel Caldentey Ramos, Secretari General de l’STEI Intersindical

CONSELLERIA D’EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS DE LES ILLES BALEARS”