Comitès de vaga i Conselleria: cap acord

La reunió entre la Conselleria i els Comitès de vaga acaba sense cap tipus d’acord

Avui ha tengut lloc una nova reunió entre l’Administració i els comitès convocants de la vaga indefinida a l’ensenyament. Per una banda, el comitè format per l’STEI i CCOO; i de l’altra, el de l’Assemblea de Docents.

El primer que s’ha fet ha estat revisar els punts que formen part de la plataforma de la vaga indefinida. S’ha constatat que alguns ja havien entrat en una mena de “via de solució”, com és el cas dels expedients dels directors de secundària, l’aplicació de la Llei de convivència, o el cas del Decret de Tractament Integrat de Llengües, que va ser suspès pels tribunals el passat mes de setembre.

Per part dels comitès s’ha sol·licitat al director general Antoni Vera que s’obrís un vertader procés de negociació en relació als altres punts de la taula reivindicativa: com és l’apartat de les retribucions que encara estan suspeses (com el complement de tutoria, el de cap de departament, els sexennis), la substitució immediata de les baixes, la reducció de les ràtios, l’augment de les plantilles, el cobrament íntegre de la nòmina en cas de malaltia, entre d’altres. L’Administració s’ha negat a fer la més mínima passa pel que fa a la negociació de tots aquests apartats.

Des de l’STEI hem plantejat els següents punts:

  • L’ajornament de la implantació dels nous currículums de la LOMCE previstos per al curs vinent, tal com ja va sol·licitar el Consell Escolar de les Illes Balears. El director general ha manifestat que tota aquesta normativa es troba ara en el Consell Consultiu i que l’Administració actuarà tal com disposi aquest òrgan de consulta.
  • La supressió de les proves LOMCE que s’han de fer a tercer de primària els dies 19 i 20 de maig. El director general també s’hi ha negat. Des de l’STEI li hem recordat que aquesta qüestió no havia passat per la Mesa Sectorial, i que ho denunciaríem. També li hem manifestat que la comunitat educativa estava disposada a lluitar per a evitar la seva realització, i que altres indrets de l’Estat farien vaga.
  • L’abonament dels complements retributius que es varen congelar el mes de juny de 2012, com és el cas dels sexennis. El director general ha expressat, en relació als sexennis, que durà a la Mesa Sectorial d’Educació una proposta per a descongelar el cobrament d’aquest complement a partir de l’1 d’octubre de 2015 - un fet que agreuja encara més la discriminació dels docents, ja que altres sectors de la nostra Administració recobraran complements a partir de l’1 d’abril de 2015 -, però que la Llei de Pressupostos de la Comunitat Autònoma lliga el cobrament dels sexennis a la superació d’una avaluació. Des de l’STEI li hem fet saber que consideram inadmissible aquesta proposta, la rebutjam per complet, ja que és un complement lligat a la formació i l’antiguitat, i mai ha anat vinculat a cap tipus d’avaluació.

L’STEI lamenta, una vegada més, la manca de voluntat negociadora de la Conselleria d’Educació, que és incapaç de fer la més mínima passa en la resolució d’un conflicte que es va encetar el mes de setembre de 2013, i anuncia que, si les proves de la LOMCE tiren endavant, hi haurà mobilitzacions en el sector. La lluita continua!