L'STEI reclama l'avançament de les mesures pendents de l'Acord Marc d'educació

Informació de les Mesa Sectorial de dia 27 de juliol de 2016

A petició de l'STEI, ha tengut lloc una Mesa Sectorial amb la presència del conseller Martí March, amb un únic punt a l'ordre del dia: la revisió del compliment de l'Acord marc signat el proppassat mes de setembre.

En primer terme, l'STEI ha demanat que la Mesa d'Empleats Públics faculti la Mesa Sectorial d'Educació per negociar tot allò referent al cobrament de les incapacitats temporals i que, en tot cas, qualsevol proposta de la Mesa General sigui ratificada en l'àmbit de la Mesa Sectorial i tengui efectes econòmics a partir del mes de setembre de 2016. El conseller ha manifestat que treballa amb aquesta hipòtesi, tot i que depèn de la Mesa General d'Empleats Públics.

L'STEI també ha denunciat que la Direcció General de Planificació i Centres, de manera unilateral, ha prosseguit en la seva política de fets consumats, tal com ha passat amb la circular de les ràtios a 4 anys, la no negociació dels horaris LOMCE, la publicació de les instruccions dels horaris del professorat, o la reducció sense cap tipus de negociació de l'horari dels majors de 55 anys.

Hem exigit a la Conselleria una proposta de negociació per als majors de 55 anys i la possibilitat, per a aquest curs escolar, que es pugui arribar, en certs casos, a la reducció de les tres hores lectives. També hem demanat informació sobre els Plans de millora per a tots els centres, i quines mesures concretes s'han pres per a minimitzar els efectes de la LOMCE sobre les àrees artístiques i altres matèries del currículum escolar.

Pel que fa a alguns punts de l'Acord marc pendents d'aplicar en terminis de temps propers, l'STEI ha reclamat l'anticipació del cobrament dels complements de tutoria i de cap de departament, al manco, en el mes de setembre de 2017; així com la millora progressiva del cobrament dels mesos d'estiu per al col·lectiu d'interins que en aquests moments n'està exclòs.

En relació a les oposicions de l'any 2017, el conseller ens ha informat que en aquests moments només es podrien oferir 400 places, tot i que la seva voluntat és de poder-ne disposar, al manco, de més de 800. En tot cas, l'increment en el nombre de places depèn de la taxa de reposició i d'allò que permetin els Pressuposts Generals de l'Estat per al 2017, si és que finalment s'aproven.

El director de Planificació i Centres, Antoni Morante, s'ha compromès a lliurar la informació sobre el promig de ràtios per al curs 2016-2017; i per al proper mes de setembre presentar a la Mesa Sectorial d'Educació el Pla d'infraestructures per a totes les illes i municipis, que inclourà el Mapa escolar.

També s'ha informat de la convocatòria d'un concurs d'inspectors accidentals per la via de la comissió de serveis, amb un total de 5 places a Mallorca i 1 a Menorca. El barem que s'hi aplicarà serà el mateix que el del concurs-oposició per a inspectors, sense l'apartat de l'entrevista. En aquest procés de selecció, els sindicats hi podran participar com a observadors. D'aquesta manera, el cos d'Inspecció comptarà amb un total de 24 membres: 18 funcionaris de carrera, i 6 amb comissió de serveis. En propers exercicis, es podria ampliar fins a 4 places més.  

Des de l'STEI hem demanat que els coneixements de català es valorin, al marge de la consideració que tenen a l'apartat dels requisits; però el cap del Departament d'Inspecció ha considerat que el barem de les oposicions per a inspectors és el més objectiu. Està previst que la convocatòria d'aquest concurs es publiqui en el BOIB de dia 2 d'agost.