Vaga i concentracions 18 octubre. Ja n'hi ha prou

5

Els sindicats presents a les juntes de personal docent de Mallorca, Menorca i Pitiüses convoquen vaga i concentracions davant la manca de diàleg de la Conselleria d'Educació

Hi haurà una vaga parcial entre les 12 i les 14 hores el proper 18 d’octubre a tots els centres educatius de les Illes Balears

Es faran concentracions a totes les illes dia 18 a les 13 hores

Les juntes de personal docent no universitari de Mallorca, Menorca i Pitiüses (formada pels sindicats STEI Intersindical, ANPE, Unió Obrera Balear, Alternativa, CCOO i UGT) han decidit convocar mobilitzacions per al proper dimarts 18 d'octubre, davant la manca d’iniciativa de la Conselleria d’Educació i Formació a les demandes del col·lectiu docent de les Illes Balears.

Després d’uns cursos molt complicats a causa de la pandèmia, d’una implantació precipitada de la LOMLOE amb currículums provisionals i una escassa oferta formativa per al professorat, la gota que ha fet acabar la paciència ha estat la publicació de les noves instruccions per a avaluar l’aprenentatge de l’alumnat dos dies abans de l’inici de curs, sense cap tipus de negociació amb la comunitat educativa.

Les mobilitzacions del 18 d’octubre se sumen a les dels passats mesos de juny i juliol davant la Conselleria d’Educació i Formació Professional i el Consolat de la Mar, en què es reclamava obrir un procés de negociació a l’àmbit de la Mesa Sectorial en qüestions com la rebaixa de les ràtios, la reducció de l’horari lectiu per a tots els cossos docents, una millora del Pla d’infraestructures o la simplificació de la burocràcia en els centres docents.

Altres aspectes pendents de negociació són el segon acord de millora de les condicions sociolaborals del professorat, anunciat pel conseller el novembre de 2018, l’increment del pressupost destinat a educació, un pla de formació del professorat per al Pla digital, el cobrament de l’estiu dels docents interins o la recuperació de les llicències per a estudis, entre d’altres.

També s’ha elaborat un Manifest per a aquest jornada, “Ja n’hi ha prou: per la negociació col·lectiva”. La Junta de Personal convida els centres educatius a fer la lectura del manifest durant la jornada escolar en els dies previs en suport a la mobilització, amb altres iniciatives que es considerin adients.

Vaga parcial

18 d'octubre, de 12 a 14 h

Concentracions

18 d'octubre a les 113 h

 • Eivissa: Delegació Territorial d'Educació, Via Púnica, 23 (Eivissa)
 • Formentera: Plaça de la Constitució (St. Francesc)
 • Mallorca: davant del Parlament de les Illes Balears (Palma)
 • Menorca: Delegació Territorial d'Educació: c/ Josep Maria Quadrado, 33 (Maó)

Lectura del manifest unitari "Ja n’hi ha prou: per la negociació col·lectiva"

Manifest

S'emplaça a tots els claustres a llegir públicament el manifest unitari als centres, el mateix dia de la concentració. El manifest ja toca haver arribat a tots els centres. Si no és el cas el trobareu a:

Vos animam a publicar imatges de l'acte a les vostres xarxes i a compartir-ho amb nosaltres.

Plataforma reivindicativa

 • Negociació de la implantació LOMLOE
 • Reducció de les ràtios
 • Reversió de les retallades
 • Disminució de burocràcia
 • Increment del pressupost d'educació
 • Implantació de la carrera professional
 • Disminució de l'horari lectiu
 • Supressió dels perfils educatius
 • Nou acord de millora efectiu