El sindicat ha fet aquests dies una enquesta a l’afiliació
Els resultats posen de manifest l’esgotament del professorat
L’STEI Intersindical va dur a terme al llarg de la setmana passada una enquesta a l’afiliació d’ensenyament públic. Amb aquest sondeig volia recollir dos tipus d'informació: per una banda, quins són els punts més destacats que ha d'incloure el nou acord de millora; i per l’altra, quines mobilitzacions està disposada a tirar endavant per assolir un bon acord amb la Conselleria.
Les respostes amb major percentatge de valoració posen de manifest el cansament del col·lectiu: en primer lloc, la necessitat inajornable de la reducció de les ràtios a totes les etapes educatives. En segon terme, la reducció de la burocràcia, que s’ha convertit en una càrrega asfixiant per als docents de les Illes Balears, que els ocupa una gran part del seu temps al marge de la tasca docent.
En un tercer ordre de prioritats hi figuren aspectes com la negociació de complements de residència adaptats a la realitat de cada illa, per fer front per exemple als problemes d’habitatge que es pateixen arreu. També hi ha una demanda molt estesa per la millora de les retribucions i per la reducció de la càrrega lectiva a tots els cossos docents.
Altres peticions fan referència a la jubilació als 60 anys per a tot el funcionariat i a la millora del procés d’estabilització del professorat interí. La necessitat de disposar de més suports, un major nombre de personal d’orientació i d’altres professionals per atendre la diversitat formen part també de la preocupació dels docents.
L’enquesta de l’STEI Intersindical també recull que un 75% de l’afiliació consultada està disposada a fer mobilitzacions per a un bon acord, i un 70% veu bé fer concentracions.
La pilota ara és a la teulada de la Conselleria d’Educació i Formació Professional, a les portes de l’inici de la negociació a la Mesa Sectorial, i amb la convocatòria de mobilitzacions de les Juntes de Personal Docent de les Illes Balears per a dia 22 de febrer.