L’STEI reclama que per tenir dret a la indemnització n'hi ha d'haver prou amb haver-se presentat a un procediment

Fins i tot, s’obliga els interins a apuntar-se a les oposicions d’estabilització d’una especialitat que no és la seva, en el cas que no hi hagi places d’aquesta, fet que no té cap sentit

L'STEI manifesta que l'opció del Govern de les Illes Balears respon únicament a un afany recaptatori

Pocs dies abans de la finalització del termini per a apuntar-se a les oposicions d’estabilització, la Conselleria d’Educació i Formació Professional va fer públic que, per a poder cobrar la indemnització que preveu l’article 2.6 de la Llei 20/2021, cal haver participat de tot el procés d’estabilització, és a dir, tant del concurs de mèrits com de les oposicions d'estabilització. Un fet que ha creat molta angoixa entre el professorat interí afectat.

Per aquest motiu, l’STEI ha sol·licitat a la Direcció de General Docent amb el registre d’una instància que s’ampliï el termini d’inscripció, que acaba dia 30 de gener, per tal de donar més marge a tot els aspirants interessats. Per altra banda, el sindicat denuncia que les taxes de les Illes Balears són les més elevades de l’estat, amb un cost superior als vuitanta euros.

Hi haurà interins que podrien haver de pagar les taxes de fins a tres procediments selectius, si és que també es presenten a les oposicions ordinàries, sense comptar que s'hagin presentat a més d'una especialitat al concurs de mèrits.

En el cas de Catalunya, per exemple, si un aspirant ha pagat les taxes del concurs de mèrits, aquest ingrés ja és vàlid per a les oposicions d’estabilització. L’STEI manifesta que l’opció del Govern de les Illes Balears respon únicament a un afany recaptatori.

El sindicat exigeix a la Conselleria d’Educació i Formació Professional que sigui sensible a la situació de tants docents interins, que durant anys han fet feina en frau de llei per culpa de l’administració, i no carregui damunt les seves butxaques els seus incompliments.