Benvolguts companys i companyes,

A finals del curs passat membres d'Òmnium Cultural es posaren en contacte amb nosaltres per si podíem col·laborar amb ells per promoure el Premi Sambori a les Illes Balears.  

El premi Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans -a les illes també es vol dirigir a alumnes dels centres d'adults i de formació professional-, que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

El Premi Sambori es va començar al País Valencià el 1998 i a Catalunya el 2006. A l'actualitat es fa a Andorra, la Franja de Ponent i la Catalunya Nord. La participació en aquest premi ha anat en augment any rere any i s'ha convertit en el premi literari escolar amb més participació d'Europa. 

Per començar a les Illes Balears hem pensat aprofitar els poemes i les narracions que ja feim normalment amb els nostres alumnes per Sant Jordi, durant el mes d'abril, i recollir-ho tot per fer una mostra de tots els textos dels alumnes dels centres que hi vulguin participar o per donar-los un premi.

Per apuntar-nos a participar en aquesta mostra o premi podeu enviar-me un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i/o podeu venir a una reunió que celebrarem dijous dia 15 de febrer de 2018 a la Biblioteca del CEPA La Balanguera de Palma, a les 18.00h. A la reunió també hi assistirà na Montserrat Gimeno, membre actiu d'Òmnium Cultural que ens explicarà com ha funcionat fins ara aquest premi i ens en concretarà els detalls.

Pensam que la idea és senzilla i que pot ser fácil dur-la a terme als centres. A més ens pot ajudar a promoure l'ús del català, l'hàbit d'escriure, el procés interior i personal de creació literària dels nostres alumnes i facilitar-nos la comunicació amb altres centres i, al mateix temps, ens possibilita participar a un acte cultural i festiu conjunt. 

Esperam que aquesta proposta sigui del vostre interès i que una persona del vostre centre pugui assistir a la reunió de dijous dia 15 de febrer, a les 18.00h al CEPA La Balanguera de Palma. 

Us hi esperam!

Volem tv