Moviments socials

Acte 14 d'abril 2024

abril14PETIT

La Plataforma per la Memòria Democràtica, de la qual l’STEI Intersindical forma part, convoca per a aquest diumenge, 14 d’abril, a les 12.00 hores a la plaça de Cort, a Palma, un acte en commemoració de la proclamació de la II República.

Dia de la memòria de les víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme

24F2024PETIT

Enguany, l'equip de govern de l’Ajuntament de Palma s’ha negat ha organitzar l’acte del Dia de la memòria de les víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme.

Davant aquesta deixadesa de funcions, la Plataforma per la Memòria Democràtica —de la qual l’STEI Intersindical forma part— torna a organitzar l’ofrena floral al Mur de la Memòria del Cementeri de Palma, el diumenge 25 de febrer, a les 12 hores.

L'STEI Intersindical fa una crida a tota la ciutadania perquè participi en aquest acte. 

Dia internacional de commemoració en memòria de les víctimes de l'Holocaust

holocausto

Amb motiu del dia internacional de commemoració en memòria de les víctimes de l'Holocaust, el proper dissabte, 27 de gener, la Plataforma per la Memòria Democràtica, de la qual l’STEI Intersindical forma part, convoca a tota la ciutadania a condemnar el feixisme i homenatjar a les seves víctimes, amb una senzilla acció: la neteja de les llambordes de la memòria que tenim instal·lades a la nostra comunitat i a continuació dipositar-hi una flor. Es tracta d'una acció de respecte i reconeixement que pot realitzar qualsevol persona i /o entitat a cada una de les illes i a cada un dels seus pobles on estiguin instal·lades.

Llegeix més...

No a la privatització de les pensions en la negociació col·lectiva

IMATGE petita

El mes de maig del passat any 2022, les direccions dels sindicats CCOO i UGT van signar amb la patronal un preacord de Conveni Col·lectiu Estatal del sector de la Construcció. Aquest va ser un fet insòlit, per dues raons:

  1. Per primera vegada s'incloïa en un conveni col·lectiu la figura dels anomenats plans de pensions d'ocupació” (PPEs), de capitalització i gestió privada.
  2. En el moment de la signatura encara no existia la llei que regularia aquests plans privats (posterior Llei 12/2022, de 30 de juny).

Aquest preacord (signat per aquests sindicats sense consultar ni tan sols informar la seva pròpia afiliació), va suposar un xec en blanc perquè patronal, bancs i asseguradores modelessin al seu gust els plans de pensions privats al sector de la construcció, com així es va demostrar amb la posterior signatura del conveni.

Llegeix més...

Manifestació Diada de Mallorca

31dPETIT

La Plataforma 31 de desembre, de la qual l’STEI Intersindical forma part, convoca un any més la manifestació de la Diada de Mallorca el proper dissabte 30 de desembre, a les 18 hores, al passeig del Born de Palma.

Amb el lema “Mallorca antifeixista, Mallorca en català”, enguany és més important que mai la participació ciutadana en la manifestació per reivindicar el 31 de desembre com l’autèntica Diada de Mallorca i combatre els atacs contra la llengua catalana que des de les institucions governades pel PP-VOX infligeixen a diari.