Enllaçats per la Llengua, espai unitari que agrupa entitats socials, culturals i sindicals de la Catalunya Nord, la Franja, Andorra, el Principat, l’Alguer, les Illes Balears i País Valencià, convoca accions en defensa de la llengua catalana el pròxim dissabte 2 d’abril als diferents territoris de l’àmbit lingüístic. És la data en què Lluís XIV va prohibir l’ús de la llengua catalana a la Catalunya Nord l’any 1700.

Aquesta acció, que també es farà a Perpinyà, València i Barcelona, a Palma consistirà en una concentració a les 12 hores a la plaça del Tub, on recentment s’ha instal·lat una placa en record dels docents represaliats pel franquisme.

L’STEI Intersindical anuncia que participarà activament en aquesta concentració i confia que s’hi sumin moltes altres organitzacions.

Aquesta convocatòria d’accions respon a les agressions contínues que rep la nostra llengua des de tots els fronts, especialment el judicial, i reivindica el dret de viure plenament en català i de tenir una escola en la nostra llengua.

La setmana passada, l’STEI Intersindical va participar conjuntament amb la Intersindical Valenciana i la Intersindical Alternativa de Catalunya en la mobilització convocada a Barcelona, entre d’altres, pel sindicat USTEC·STES.

Volem tv