Acció mundial per la despenalització de l’avortament (lliure, segur i gratuït)

Avui 28 de setembre, Dia d'Acció Global per la Despenalització de l'Avortament, seguim reivindicant un Avortament lliure, segur i gratuït per a totes les dones. Se segueixen produint un elevat nombre de morts de dones, derivades d'un avortament insegur i clandestí. Són molts, els països on se segueix penalitzant l'avortament, restringint el dret al control de la maternitat, o eliminant completament l'accés a un servei sanitari segur, que detingui aquestes cruentes i evitables conseqüències. Per això, seguirem reivindicant aquest dret per a totes les dones.

A Espanya, el Govern ha aconseguit, gràcies a la seva majoria absoluta, modificar la llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs, limitant l'autonomia de decisió per a les menors de 16 anys.

En aquests moments , a l'Estat espanyol segueix penjant sobre les dones una espasa de Dàmocles quant la regulació de l'avortament, perquè aquesta no és només una qüestió política, ni electoralista, sinó una qüestió ideològica i “de profundes conviccions”: la consideració de la dona com a ens de ple dret o la consideració de dona com a subjecte passiu, instrument de reproducció, cuidadora de la seva progènie i sustentadora del sistema productiu capitalista i patriarcal, recolzat per l'Església Catòlica des dels seus orígens, com apologista i legitimadora moral d'aquesta teoria soci-econòmica.

El dret a l'avortament forma part dels drets reproductius de les dones, sent el fonament de molts altres drets que determinen la seva llibertat. D'igual manera que el dret al vot va ser la base material per a la nostra llibertat, la potestat per controlar la nostra maternitat ens proporciona l'impuls per ser propietàries de les nostres vides.

Una societat que penalitza l'avortament és la que el considera un delicte i delinqüents als qui opten per ell. Una societat que despenalitza l'avortament és la que considera que la maternitat mereix protegir-se mitjançant un sistema sanitari públic, gratuït i segur, que garanteixi que s'exerceixi en condicions desitjables i desitjades i considera a les dones com a responsables i propietàries de les seves vides i els seus cossos.

Per això, des de la secretaria de la dona de l’STEI Intersindical i l'Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical, advocam per una despenalització de l'avortament, avui més que mai.

Aquest 28 de setembre estarem als carrers, defensant el nostre dret i el de totes les dones a un "AVORTAMENT LLIURE, SEGUR I GRATUÏT, LES DONES DECIDIM",

Secretaria de la dona STEI Intersindical i

Organización de Mujeres de la C. Intersindical

Madrid - 28 de setembre de 2016