8M Vaga General Feminista

8M VAGA GENERAL FEMINISTA

“JUNTES SOM MÉS”

Manifestacions i concentracions

Eivissa

  • Manifestació. 18h, Parc de la Pau (Eivissa)

Formentera

  • Concentració. 12h, Plaça Constitució (Sant Francesc)

Mallorca

Menorca

  • Manifestació. 18h, Plaça Constitució (Maó)

 

Vaga 8M - Serveis mínims

Resolució conjunta de les conselleres d’Hisenda i Administracions Públiques i de Salut i del conseller d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears per la qual s’aproven les mesures per garantir els serveis mínims durant la jornada de vaga del dia 8 de març de 2019 en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 


L’STEI Intersindical, a petició del moviment feminista, convoca la vaga general feminista del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Ahir vàrem registrar la convocatòria a la Conselleria de Treball i a les Patronals (CAEB i PIMECO). És una vaga que va més enllà del terreny laboral, ja que convida les dones a vindicar el seu paper en la societat deixant per un dia de ser cuidadores, consumidores i estudiants.

LSTEI convoca Vaga 8M 2019

El 8M de 2017, coincidint amb l'Aturada Internacional de Dones, vàrem convocar aturades parcials de dues hores i el 2018 ja convocàrem una vaga de 24 hores. Tot just acabada la vaga del 8 de març de l’any passat, el moviment feminista (Comissió 8M) es va posar en marxa per preparar el 8M de 2019: #CapALaVagaFeminista.

En aquest context, la Secretaria de la Dona del’STEI Intersindical, conjuntament amb l'Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical, com ja vàrem fer l'any passat, hem donat suport legal a totes aquelles dones que vulguin sumar-se a la vaga laboral. Per això, hem acordat convocar vaga de 24 hores el proper 8 de març per a totes les treballadores i els treballadors de l’Estat, tant funcionaris com laborals, de tots els sectors productius i tots els centres de treball.

megafon petitLa vaga convocada, d'un dia de durada, s'iniciarà el dia 8 de març a les 00:00 hores i finalitzarà a les 24 hores d'aquest dia.

Els motius per a la vaga són infinits i, entre d’altres, destaquen els següents: la millora de les condicions laborals de les dones; la promoció de la conciliació de la vida familiar i personal; la fi de les violències masclistes i de la justícia patriarcal que deixa desprotegides a les dones i vulnera els seus drets; el final de la feminització de la pobresa; la lluita contra l’avanç de l’Extrema Dreta que pretén desmuntar la normativa legal i les estructures de suport a les víctimes de Violència de Gènere...

A més, consideram que la coeducació ha d’estar present en tots els àmbits i espais de formació. Lluitam per una educació que no relegui les dones que han fet història als marges dels llibres de text; i en la que la perspectiva de gènere sigui transversal a totes les disciplines.

Les dones són diverses, les seves identitats són múltiples. Viuen als pobles i a les ciutats, treballen en l'àmbit laboral i en el de les cures i seguiran lluitant, i sortint al carrer, fins aconseguir el món que volen. Un món més just i igualitari en els diferents àmbits de la vida diària: la cura, el consum, l'educació i el treball. La sororitat és la seva arma.

Animam a la participació, de dones i homes, en les concentracions i manifestacions que es convoquin aquest dia per celebrar el DIA INTERNACIONAL DE LA DONA.

Finalment, es convida a què els diferents centres educatius, en algun moment de la jornada laboral, facin una concentració de tot el personal en vaga, vindicant la igualtat de la dona i l’home, la fi de les violències masclistes... Visibilitzant-lo d’alguna manera: minut de silenci, minut de renou, amb pancartes, performance, poemes, discursos. Involucrant, en la mesura del que sigui possible, tot l’alumnat.