5 d’octubre. Dia Mundial de les persones docents: joves docents, el futur de la professió

Persones DocentsEl Dia Mundial de les i els Docents està dedicat a celebrar la professió docent a tot el món. A celebrar que continuam tenint il·lusió i talent per a dur endavant aquest sistema educatiu, malgrat les creixents dificultats, que cada any s'incorporen joves companyes amb ments brillants i combatives que ens enforteixen i que sabem que a la nostra professió es troben les armes més potents per a transformar el món i acabar amb el patriarcat: la paraula, l'alegria i la raó.

Aquest any, la celebració arriba envoltada d’una situació d'especial complexitat per al professorat a moltes bandes del món. L'arribada al poder, en diversos països, de forces polítiques que propugnen una involució en els drets de la ciutadania, especialment de les dones, ha provocat un deteriorament de l'ensenyament en aquests països i també de la situació de les persones docents. El nostre país no és una illa i tant les companyes de SKOLAE com les d'Andalusia saben el que signifiquen aquests atacs contra les persones docents.

Tenim davant els nostres ulls, infinitat de reptes educatius i socials, infinitat de desitjos i necessitats i infinitat de barreres per a aconseguir-los.

En aquest context, des de l'Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical i la Secertaria de la Dona de l’STEI Intersindical, lluitam per defensar els drets que hem adquirit i aconseguir molts altres que encara ens queden per aconseguir, com el de ser contractades quan gaudim del permís de maternitat o el d'allargar aquest permís almenys fins a les 20 setmanes, lluitam per lleis que incloguin educació en igualtat i afectiu-sexual, que incloguin la formació obligatòria per al professorat i mesures per a prevenir i intervenir en situacions de discriminació per gènere.

Lluitam les docents, orgulloses, fortes i combatives, amb nostàlgia de futur!