L’STEI mira el Dia Mundial del Personal Docent amb les ulleres liles

5 10 2020 Dia Mundial Docent

La funció docent està majoritàriament en mans de dones, tant a les Illes Balears com al món en general

Tot i això, les dones ocupen majorment llocs d’infantil i primària; i són minoria en l’ensenyament universitari i els llocs de direcció

El Dia Mundial de les i els Docents està dedicat a celebrar la professió docent a tot el món. A celebrar que continuen tenint il·lusió i talent per a dur endavant aquest curs, malgrat la situació tan difícil que ens ha tocat viure.

El personal docent, com moltes altres professions essencials –recordem que fa uns dies el Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears proposava les persones docents com a personal essencial– s’hi han deixat la pell. Durant el confinament, han fet les classes a distància, tenint cura de l’alumnat, fent-ne un seguiment, amb reunions virtuals, a la vegada que conciliaven i cuidaven de la llar. I, amb l’arribada de la nova normalitat, han adaptat les programacions, planificat els plans de contingència i condicionat els centres educatius.

Si tenim en compte la forta feminització de la professió docent (el 66,5% de tot el professorat és dona, el 96,7% a educació infantil i el 41,3% a les Universitats), novament les dones han portat el pes de la situació. Assumint dobles i triples jornades, amb tota la càrrega física i mental que això comporta.

Ara més que mai s’ha d’anteposar la salut davant de tot: hem de cuidar-nos. Una bona salut emocional és necessària per afrontar la situació actual sense enfonsar-nos.

En aquest context, l'Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical i la Secretaria de la Dona de l’STEI Intersindical lluiten per defensar que no es vulnerin els seus drets. Hem de reivindicar uns llocs de treball segurs i garantir una educació de qualitat.

Estam orgulloses de les docents, per la seva força i resiliència i perquè amb l’esforç de totes aconseguirem vèncer l’adversitat.