L’STEI Intersindical demana el reconeixement de les dones rurals

 

 Cartell Dia Internacional de les dones rurals petit

L’STEI Intersindical demana el reconeixement de les dones rurals per la seva contribució al desenvolupament sostenible, la millora dels processos agrícoles i la cura de la terra i de la vida.

El 15 d’octubre es commemora el Dia de les Dones Rurals, enguany més que mai, les hem de fer visibles perquè cuiden de la terra i de la vida, i contribueixen al desenvolupament sostenible.

També cal reivindicar el paper de les mestres rurals, que fomenten la participació en espais al marge de la família, qüestionant models socials patriarcals i educant l’alumnat en la igualtat i els drets humans.

Estant com estam, en una crisi ecosocial sense precedents, es fa més necessari que mai fer visibles les dones que es troben a l'entorn rural i reivindicar el seu dret al treball en condicions dignes i a una major participació social, aspectes en els que encara es troben amb major desigualtat que les dones urbanes.

La seva contribució al desenvolupament sostenible, amb la millora dels processos agrícoles per a la cura de la terra i de la vida és inqüestionable. Ha estat amb la seva aportació que hem aconseguit trobar camins per a la conservació del nostre planeta, així com la millora de les condicions dels éssers vius que l'habitam.

D'altra banda, cal reivindicar el paper de les mestres rurals, que fomenten la participació en espais al marge de la família, qüestionant models socials patriarcals i educant l’alumnat en la igualtat i els drets humans.

La crisi ecosocial afecta de manera desigual les dones. Depèn de la zona del planeta on hagin nascut, s'encarreguen d'aconseguir aigua al 80% dels habitatges sense accés a l'aigua, s'encarreguen de l'alimentació de les criatures, conreen terres que cada any són menys cultivables, etc.

Des de la Secretaria de la Dona de l’STEI Intersindical i l’Organización de Mujeres de la Confederació Intersindical volem reivindicar tots aquests treballs visibles i invisibles, agrair-les tot el que fan per cuidar aspectes fonamentals per a la vida i reivindicar el dret a unes condicions laborals dignes.