Certamen de curtmetratges

Cartell Ampliació de Termini bo

La Secretaria de la Dona de l’STEI Intersindical, en col·laboració amb l’Associació Dones Educadores de les Illes Balears, convoca el I Certamen de Curtmetratges realitzat pels centres educatius sostinguts amb fons públics de les Illes Balears.

Bases

1. Participants

Hi pot participar l’alumnat de secundària dels centres educatius públics i concertats de les Illes Balears. El rol del professorat, en cas necessari, és ajudar i assessorar en el treball i, en tot cas, participar-hi puntualment.

En el cas de les persones menors d’edat, hauran de presentar l’autorització signada per la persona responsable.

(Les creadores Xisca Grimalt i Neus Nadal han cedit a l'organització del certamen el curtmetratge Ofèlia diluïda: Sa mora de Son Tries, que podeu veure mitjançant aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=HKCP_fwI6Fs&t=9s)

2. Tema

El certamen pretén capgirar els rols de les dones en les llegendes, rondalles i altres narracions tradicionals o populars. Per tant, el curtmetratge ha de fer èmfasi en aquesta qüestió. Es valorarà especialment que la història estigui arrelada d’alguna manera en la nostra literatura tradicional o en llegendes urbanes o rurals contemporànies dels nostres pobles, barris i ciutats.

Es tractaran les desigualtats i violències que pateixen les dones i s’hi poden presentar treballs de ficció, documentals o d'animació o peces audiovisuals d’una altra tipologia (videoart, videoclip, espot o altres) sempre que es compleixin els requisits del certamen.

3. Requisits dels curtmetratges a concurs

3.1 Els curtmetratges presentats poden esser enregistrats amb qualsevol dispositiu: càmera de telèfon mòbil, càmera fotogràfica digital, càmera d'acció, tauleta, càmera de vídeo, etc. No hi ha cap restricció tampoc sobre el sistema de muntatge i edició.

3.2 Els curts han de ser originals. Cada curtmetratge presentat a concurs ha de tenir un títol. La llengua oficial del certamen és el català.

3.3 Han de tenir una durada màxima de 8 minuts, inclosos els títols de crèdit si n'hi ha, i s’han d’enregistrar en la màxima resolució i qualitat possibles.

Els formats d'arxiu poden ser MOV, MPEG4, AVI, WMV, MPEGPS, FLV, 3GPP, WebM. 

3.4. Cada centre podrà presentar un màxim de tres curts.

4. Inscripció

4.1 El termini d'inscripció és fins al 24 de febrer de 2023. Aquest termini podrà ampliar-se si l'organització ho considera oportú.

4.2 La inscripció es farà mitjançant el formulari disponible a ja.cat/P20GT.

El curtmetratge s’ha d’enviar per sistema WeTransfer o similar a l'adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. S'hi ha d’adjuntar signat el formulari sobre protecció de dades disponible aquí.

L’organització recomana no enviar-ho al darrer moment, per mor dels possibles col·lapses de xarxa que es poden produir si coincideixen moltes inscripcions en els darrers dies del termini. L’organització no es responsabilitza de les conseqüències derivades d'aquest fet, i només admetrà les inscripcions realitzades mitjançant el formulari del concurs.

5. Jurat

El jurat estarà composat per cinc persones. Una per cada membre de les entitats organitzadores, i tres persones més de l'àmbit del feminisme, la cultura i el món audiovisual.

6. Premis

Primer premi: 300 euros.
Segon premi: 200 euros.
Tercer premi: 100 euros.

7. Desenvolupament del certamen

7.1 Totes les obres rebudes que s'ajustin a les bases d'aquesta convocatòria i compleixin uns requisits mínims de qualitat i condicions tècniques, passaran a la fase de concurs.

El jurat del concurs visionarà tots els curtmetratges admesos i adjudicarà els premis.

7.2 Una vegada resolt el concurs, l'organització sol·licitarà a les persones premiades que acreditin totes les dades facilitades en la inscripció en el concurs. Els premis es lliuraran en haver verificat aquestes dades.

7.3 El resultat es publicarà a stei.cat/curtmetratges.

Sempre que les circumstàncies ho permetin, s’organitzarà un acte de lliurament de premis, en el qual es projectaran els treballs premiats, en una data que serà anunciada oportunament.

8. Difusió

L'STEI Intersindical i Dones Educadores de les Illes Balears podran fer difusió de les obres presentades al certamen.

9. Interpretació

L’organització del certamen té la capacitat de resoldre qualsevol qüestió no prevista en aquestes bases o d’interpretar-ne qualsevol punt que generi dubtes. Si algú necessita algun tipus d’aclariment, pot adreçar la consulta a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..