Durant els mesos de març i abril, s'han duit a terme diverses sessions del Taller sobre masculinitat no hegemònica, amb molt bona acceptació, a IES Santa Maria, IES Antoni Maura, IES Porreres i IES Albuhaira. Gràcies a tots els participants!
IES Santa Maria
IES Antoni Maura (Palma)
IES Porreres
IES Albuhaira
És possible una mirada crítica, dissident i transformadora sobre la masculinitat des del propi privilegi masculí?
Aquesta i altres qüestions clau per al repte igualitari es pretenen desemmascarar en aquest taller. Amb una dinàmica molt participativa, els facilitadors proposaran un seguit d'afirmacions relacionades amb la masculinitat o amb el fet de ser home a l'alumnat, que donarà la seva opinió en funció del grau d'acord o desacord de la frase plantejada. Tot això, generarà un debat entre iguals que ens portarà a la reflexió i el diàleg entre tots.
Dirigit a: alumnat masculí, a partir de 2n ESO. Màxim 20 alumnes. Docent/s masculí/ns
Durada: 2 sessions per centre. De 9,30 a 11,00 i de 11,30 a 13,00
On: a un espai habilitat pel propi centre educatiu. 2 sessions per centre. De 9,30 a 11,00 i de 11,30 a 13,00
Facilitadors:
Felipe Rico Atara
Transitant la vida com a pare i parella, convidant-me a qüestionar i replantejar la nostra manera de viure com a homes. Professionalment, dedicat a la creació audiovisual per mitjà del cinema documental com a eina transformadora.
Enrique Urbano Ángel
Doctor en Estudis de Gènere per la UIB, tècnic d'igualtat a la UIB i Professor de dret penal en matèria de violència de gènere de la Universitat Internacional de València. Amb àmplia experiència als centres educatius de la comunitat autònoma de les Illes Balears en temes com els estereotips de gènere, els mites de l'amor romàntic i la masculinitat no hegemònica.